aneb programátoři všech zemí, spojte se!

Letos prvního prosince odstartoval druhý ročník programátorské zábavné výzvy ve stylu adventního kalendáře. Každý den se odemkne nový úkol a na Vás je ho jakýmkoli způsobem ho vyřešit. Ideální pokud se zrovna učíte nějaký nový jazyk, nebo si prostě jen chcete procvičit nějaký méně používaný. Nebo prostě jedete na rychlost a zápis do celosvětové tabulky první stovky nejlepších.

Zkuste se sami podívat na #adventofcode, přihlašte se a šup na to! Já letos zvolil Python, loni jsem to řešil v textovém editoru a PHP. Pokud si nebudete vědět rady, na GitHubu najdete spousty řešení v mnoha příkladech. Můj postup bývá následující. Přelouskám zadání, pokusím se stvořit kód, pokud najdu řešení, optimalizuji ještě kód a podívám se, jak na to šli ostatní. Často zjistím, že mých optimalizovaných 15 řádek kódu se dá snížit na tři až pět řádků, zapamatuji si řešení a výsledkem je, že jsem se něco zase přiučil. Báječné!

adventofcode

Jestli se do toho pustíte (nikdy není pozdě, já v klidu řeším i úkoly z minulého roku), budu rád, když se pochlubíte s vlastním řešením úkolů.

Přeji hezké prožití svátků a parádního silvestra!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *