Ve schránce, u nás, na předměstí konce světa, jsem našel leták, že tu proběhne lampionový průvod. Řekl jsem si, že je to parádní příležitost pro zážitek našeho dvouletého synka a taky pro 3D tiskárnu, alespoň z části. Popis není potřeba, tak jen stručně a pak už fotogalerie.

Rozhodl jsem se, že to pojmu co nejvíce home-made. Koupil jsem dřevěné 4mm hranoly, ty jsem nařezal přibližně na 8 x 20 cm, 4 x 30 cm a 1 x  28 cm (20 x 30 = A4), zatavil jsem 5 x A4 s obrázky na motivy večerníčků a kreslených seriálů, jeden zkrátil na 20 x 20 a konečně na 3D tiskárně jsem vytiskl příslušné spojky 3D hranolů. Vyzkoušel jsem „dřevěný“ filament! Co se týče souborů pro 3D tisk, více bude na 3Dportfolio.cz.

Pospojoval jsem hranoly (bez lepidla – nebylo třeba, perfektně to drželo), na papíry jsem použil oboustranné samolepky (lepidlo bylo k ničemu – nebyl čas na ala Herkules a vteřinové lepidlo nedrželo). Jako zdroj světla jsem místo svíčky pro jistotu použil malou svítilnu a za chvilku jsme vyráželi.

Lampion měl velký úspěch, doteď ho používáme jako noční lampičku (s oranžovým LED světýlkem uvnitř). A malej umí nové slovo – LAMPION 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *