Jak vyzrát nad operátory s mizerným signálem pro data v terénu? Kolik to bude stát? Budu se muset někde uskromnit, nebo mi naopak offline geocaching přinese „něco“ navíc?

Než jsem se vydal na dovolenou, káplo mi do noty premiové členství v geocaching.com na měsíc zdarma. Dříve jsem si platil celoroční členství, ale s příchodem miminka jsme skoro přestali lovit, tak jsem premiové funkce nepotřeboval a členství tedy neprodlužoval. Tudíž měsíc zadara na dovolenou, prcek skoro dvouletý, to už byla lákavá kombinace.

Při nedávné návštěvě u kamaráda jsem si znovu připomněl mapový program LOCUS, který jsem v předchozím telefonu odinstaloval pro ušetření místa. Dlouho jsem na lov kešek používal C:GEO, je to rozhodně prvotřídní a plně funkční produkt, který ovšem začal pokulhávat při lovení mimo města, po změně operátora. Telefon mi nepodporuje LTE, tak jsem trochu v řiti. Instalace LOCUSu před dovolenou, stažení vektorové mapy ČR zdarma, natažení pár kešek do mapy bylo dílem pár minut a pohoda. LOCUS má mnoho funkcí, některé z nich pouze v premium verzi, ale k těm než jsem se prokousal, chvíli trvalo. Spoustu věcí v něm jsem postupně „očichal“ a přišel mu znovu na chuť. Cestou na dovolenou, při průjezdu městem, kde se z nepoužtelného EDGE objeví H, či H+, jsem nakonec stáhl za necelé dvě stovky plnou verzi LOCUSu, později na WiFině stáhl blízké keše do mobilu a šli jsme lovit. Vypnul jsem WiFi, data (hurá!!), vlastně vše kromě GPS. Dřív bych mohl lovit sotva pár hodin, takhle by mi ale telefon vydržel i dva dny! Paráda!

Těším se až přijdu na spoustu dalších funkcí a vylepšení v LOCUSu, vzhledem k velké kartě nejspíš budu moci stáhnout klidně i všechny keše v ČR a nazdar.

Tak čau někde v lese! 🙂

Web LOCUSu: www.locusmap.eu/cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *