Co se týče Arduina, se kterým se pomalu seznamuji a vyhledávám po domově různé součástky a zařízení která vykuchávám a poté připojuji k Arduinu, pomalu začínám uvažovat o projektu, který Adruino využije k něčemu skutečně praktickému a užitečnému.

Vrata

Samozřejmě nebudu vymýšlet věci které nepotřebuji, ale naopak něco, co mě aktuálně pálí, či láká. Jako první mi prolétlo hlavou ovládání nových vrat na zahradu a do garáže. To by nemuselo být těžké. Ještě více mě láká vždy takový projekt vymyslet, sestrojit, zprovoznit a poté pomocí Arduina program (sketch) nahrát do nějaké ATTiny a provozovat na ní a ne na Arduinu.

Tachometr

Co bych tedy ale opravdu rád, je vyrobit nový tachometr do skútra. Získal bych lepší přehled a víc možností než má teď. Nyní vidím analogově rychlost, najeté kilometry, stav nádrže, blinkry a info o rozvíceném světlometu. Rád bych vše převedl do digitální podoby, přidal hodiny, stav baterie a nabíjení, teploměr(y), no a něco málo paměti, ze které by se daly tahat nějaké zajímavé změřené údaje pro grafy a statistiku které mám rád 🙂 Co by se ještě hodilo? No prostor pro mobil/navigaci!

Webkamera

A ne ledajaká. Dva servomotorky pro otáčení vlevo/vpravo, nahoru/dolů, možná dokonce zoom (objektiv z aktuálně kuchaného fotoaparátu) a samozřejmě vše ovládané z webu.

Dálkově ovládaná domácnost

Ta trochu odpadá, vzhledem k tomu, že pracuji z domova, jsem dálkové ovládání já 🙂